ua en ru

У Німеччині відклали коаліційні переговори через розбіжності в питанні біженців

У Німеччині відклали коаліційні переговори через розбіжності в питанні біженців Фото: засідання Бундестагу (bundestag.de)

Були відкладені також подальші переговори по клімату та енергетичній політиці

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) відклали коаліційні переговори через розбіжності в питанні біженців, клімату та енергетичної політики. Про це повідомляє DW.

"Представникам блоку Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу, Вільної демократичної партії і Зеленим не вдалося досягти єдності у питаннях біженців і клімату, тому подальші коаліційні переговори у ФРН вирішили відкласти до наступного тижня", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Зелені категорично відкидають представлений ХДС / ХСС звід правил по міграції. Також були відкладені подальші переговори на теми клімату та енергетичної політики.

Так, навіть після багатогодинного обговорення не відбулося зближення позицій сторін у політиці щодо біженців, тому залишається тільки відкласти це питання.

Наголошується, що у зводі правил ХДС / ХСС з міграції йдеться про намір обмежити обсяг імміграції орієнтовно 200 тис. біженців в рік, однак без прив'язки до основоположного права на притулок.

Замість цього межі хочуть досягти за допомогою інших заходів, наприклад припинення сімейної імміграції, суворої депортації і розширення списку так званих безпечних третіх країн.

У свою чергу, Зелені вимагають продовження дозволу на возз'єднання родин мігрантів.

Учасники коаліційних переговорів повинні обговорити 12 тематичних блоків, з яких тема надання політичного притулку, міграції та інтеграції є лише четвертою в списку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що канцлер ФРН Ангела Меркель офіційно оголосила, що християнські демократи будуть вести коаліційні переговори з Зеленими і Вільною демократичною партією