ua en ru

У Німеччині стурбовані розміщенням "Іскандерів" під Калінінградом

У Німеччині стурбовані розміщенням "Іскандерів" під Калінінградом Фото: глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель розповів про ставлення його країни до "Іскандерів" під Калінінградом

Уряд ФРН також серйозно ставиться до можливості кібератак під час виборів до Бундестагу

У Берліні стурбовані розміщенням Росією ракетних комплексів "Іскандер-М" в Калінінградській області на кордоні з Литвою. Про це розповів глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель в інтерв'ю агентству "Інтерфакс".

"Якби ракети "Іскандер-М" були розміщені в Калінінградській області на постійній основі, це дало б нам привід для великої тривоги і стало б відкатом назад у процесі гарантування європейської безпеки. Тому ми дуже уважно і з деяким занепокоєнням стежимо за тим, що відбувається в Калінінградській області", - зазначив міністр.

Він також розповів про серйозне ставлення уряду ФРН до можливості кібератак під час виборів до Бундестагу, незалежно від того, з якої країни вони походять.

"Можливість кібератак у зв'язку з виборами до Бундестагу ми сприймаємо дуже серйозно, причому незалежно від того, звідки буде здійснена така атака! Ми не можемо і не маємо наміру допустити, щоб таким чином були поставлені під удар демократичні вибори", - підкреслив Габріель.

Нагадаємо, у Держдепі США вважають, що розміщення Росією ракетних комплексів "Іскандер" і С-400 в Калінінградській області призводить до дестабілізації безпеки в Європі.