ua en ru

У Німеччині сподіваються на чесні президентські вибори в Росії

У Німеччині сподіваються на чесні президентські вибори в Росії Фото: Штеффен Зайберт (Bundesregierung/Güngör)

Ангела Меркель "взяла до відома" заяву Путіна про його намір балотуватися на четвертий строк

У Німеччині сподіваються на проведення в Росії чесних виборів президента з дотриманням усіх демократичних правил гри. Про це заявив у п'ятницю, 8 грудня, офіційний представник канцлера ФРН Ангели Меркель Штеффен Зайберт, передає DW.

"Ми сподіваємося, що заплановані в Росії президентські вибори будуть проводитися відповідно до принципів Ради Європи та ОБСЄ", - сказав він, відповідаючи на запитання кореспондента про кандидатуру Володимира Путіна на посаду президента.

Зі слів Зайберта, до таких принципів передусім відноситься можливість інших кандидатів представити виборцям себе і свої політичні переконання, причому, в чесних умовах.

У Німеччині вважають, що в оцінці президентських виборів 18 березня 2018 року у Росії вирішальною буде не тільки процедура в сам день голосування, а й умови, в яких триватиме передвиборча кампанія протягом усіх тижнів до цього дня.

"Ми дуже уважно спостерігаємо за розвитком подій в Росії і тим, як у Росії ставляться до демократичних правил гри", - сказав Зайберт.

Він додав, що Ангела Меркель "взяла до відома" заяву Путіна про свій намір балотуватися на четвертий термін, але ніяк не стала коментувати. Зайберт ухилився від відповіді на запитання, чи є у канцлера сумніви в результаті президентських виборів у Росії навіть у тому разі, якщо вони будуть проходити в умовах повного дотримання всіх європейських електоральних норм.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін оголосив про намір висунути свою кандидатуру на виборах президента РФ навесні 2018 року.