ua en ru

У Німеччині почалися переговори щодо створення коаліції в Бундестазі

У Німеччині почалися переговори щодо створення коаліції в Бундестазі Фото: Бундестаг (pixabay.com)

ХДС / ХСС, Вдп і Зелені можуть створити коаліцію до кінця грудня

У Федеративній республіці Німеччина (ФРН) почалися попередні переговори про створення коаліції в Бундестазі. Про це повідомляє DW.

"Через 3,5 тижні після виборів у Бундестаг ФРН почалися переговори про можливе формування так званої коаліції "Ямайка" - спілки християнських і вільних демократів з "зеленими". Сьогодні в Берліні представники Християнсько-демократичного союзу і Християнсько-соціального союзу (ХДС / ХСС) дискутують з представниками Вільної демократичної партії (ВДП)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, пізніше цього ж дня планується зустріч ХДС / ХСС з партією Зелених. Крім того, в четвер, 19 жовтня 2017 року, проведуть переговори Зелені і ВДП.

Також, в п'ятницю, 20 жовтня 2017 року, мають відбутися спільні переговори усіх чотирьох партій про створення коаліції в парламенті. Так, ХДС / ХСС, ВДП і Зелені можуть створити коаліцію до кінця грудня.

Зазначимо, голови політсил раніше заявляли, що утворення коаліції передувати складні узгодження позицій, зокрема в області економічної, соціальної і міграційної політики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на виборах в ландтаг федеральної землі Нижня Саксонія лідирує Соціал-демократична партія Німеччини. За їхніх головних конкурентів - Християнсько-демократичний союз на чолі з канцлером Ангелою Меркель - проголосували всього 33,6% виборців.