ua en ru

У Німеччині почали розслідування щодо екс-депутата Бундестагу за поїздку до Криму

У Німеччині почали розслідування щодо екс-депутата Бундестагу за поїздку до Криму Фото: Бундестаг

Екс-депутата підозрюють у порушенні антиросійських санкцій за анексію Криму

Німецька прокуратура почала розслідування щодо екс-депутата Бундестагу Йорга Таусса за відвідування Криму і порушення санкцій Європейського союзу, передає видання SWR.

Повідомляється, що розслідування щодо Таусса почала прокуратура Карлсруе. Сам колишній німецький депутат підтвердив дану інформацію, а також проведення обшуків. Також повідомляється, що розслідування почалося після запиту Міністерства економіки Німеччини, яке вважає, що Таусс міг порушити антиросійські санкції, пов'язані з анексією Криму. Він очолює організацію West-Ost-Gesellschaft (WOG) в Баден-Вюртемберзі, яке раніше займалося поїздками до Криму.

Зазначимо, інформацію про розслідування прокоментував глава МЗС України Павло Клімкін.

"Їздити в Крим не варто, а організовувати групові поїздки - злочинно. Німецький екс-депутат Таусс переконався на собі. Важливий прецедент для судочинства ФРН і всього ЄС. Є рішення ЄС і санкції. Вони працюють. А хто буде порушувати - відповідатиме перед законом", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЗС Литви перевірить інформацію про можливі порушення санкцій проти РФ. Ділова газета Verslo zinios минулого тижня писала, що через санкції відчувають труднощі кілька литовських компаній, які розвивали діяльність в Криму.