ua en ru

У Німеччині бракує танків для виконання зобов’язань перед НАТО

У Німеччині бракує танків для виконання зобов’язань перед НАТО Фото: прапори Німеччини та НАТО (з відкритих джерел)

Також відсутні прилади нічного бачення, гранатомети, зимовий одяг і захисні жилети

У Німеччині не вистачає військової техніки і обладнання для виконання зобов’язань країни перед НАТО. Про це повідомляє Die Welt з посиланням на секретний документ Міноборони Німеччини.

Збройні сили Німеччини (Бундесвер) на початку 2019 року повинні очолити Сили швидкого реагування НАТО у Східній Європі.

Згідно конфіденційної інформації Міноборони, у розпорядженні дев’ятої танкової бригади, на яку покладена ця задача, перебувають лише дев'ять з 44 необхідних бойових танків Leopard 2. А з 14 броньованих бойових машин піхоти Marder діють тільки три. Причинами цього є нестача запасних частин і висока вартість технічного обслуговування техніки.

Також відсутні прилади нічного бачення, гранатомети, допоміжні транспортні засоби, зимовий одяг і захисні жилети.

Військово-повітряні сили також не можуть виконувати свої зобов'язання перед НАТО. Експлуатаційна готовність основних систем озброєння Eurofighter, Tornado (винищувачі) і CH-53 (транспортні вертольоти) погіршилася. Кожна з цих систем зброї доступна для використання і навчання всього чотири місяці на рік. Інші вісім місяців вони перебувають на ремонті і переобладнанні.

Своєю чергою, The Financial Times повідомляє, що жоден з шести німецьких підводних човнів типу 212А не може покинути порт.

Нагадаємо, 14 лютого Німеччина офіційно виступила з пропозицією відкрити в країні штаб-квартиру НАТО.