ua en ru

У Німеччині допустили пом'якшення санкцій проти РФ після імплементації "Мінська"

У Німеччині допустили пом'якшення санкцій проти РФ після імплементації "Мінська" Фото: Німеччина допускає пом'якшення санкцій проти ЄС (kmda_official twitter)

Поки учасники коаліції не налаштовані скорочувати санкційні заходи впливу

Учасники коаліційних переговорів політичних партій Німеччини не продемонстрували жодних ознак того, що Росія може розраховувати на пом'якшення санкцій. Про це пише Bloomberg з посиланням на проект коаліційної угоди.

Партія ХДС/ХСС Ангели Меркель під час переговорів про формування правлячої коаліції погодилася, що санкції ЄС проти Росії повинні залишитися прив'язаними до виконання Мінських угод.

"Після імплементації Мінських угод ми готові поступово послабити санкції", - йдеться в документі.

Тверда позиція потенційних партнерів по коаліції контрастує із закликом минулого місяця від державних прем'єрів у Східній Німеччині полегшити економічні санкції. Вони стверджували, що ці заходи не мали впливу на Росію і нашкодили промисловості в колишній комуністичній частині Німеччини.

Уряд Меркель вже відкинув ці заклики, нагадавши про російської військової агресії проти України.

"Тому санкції, введені ЄС, будуть залишатися в силі до тих пір, поки причини, за якими вони були введені, не зникнуть", - сказала прес-секретар німецького уряду Ульріке Деммер.

Нагадаємо, у Німеччині представники Соціал-демократичної партії Німеччини, Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) погодили коаліційну угоду.