ua en ru

Герега відкрила сесію Київради

Секретар Київради Галина Герега відкрила сесію Київради. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив прес-секретар Галини Гереги.

Секретар Київради Галина Герега (на фото) відкрила сесію Київради. Про це кореспонденту РБК-Україна повідомив прес-секретар Галини Гереги.

У прес-службі також повідомили, що в залі Київради зареєстрована достатня кількість депутатів для проведення засідання. На даний момент з доповіддю почав виступати заступник голови КМДА Руслан Крамаренко.

Київрада сьогодні на своєму денному пленарному засіданні планує розглянути п'ять проектів рішень соціально-економічне спрямування. Крім того, на пленарному засіданні Київрада планує звернутися до Верховної Ради України щодо розгляду питання призначення виборів Київської міської ради та визначення строку їх проведення.

Також міські депутати планують направити звернення до парламентаріїв з проханням терміново розглянути питання про встановлення меж міста Києва та збереження Біличанського лісу та внести зміни до Бюджетного кодексу України щодо зарахування до доходів бюджету міста Києва податку на доходи фізичних осіб.

В окремому зверненні до Верховної Ради Київська міська рада виступить з пропозицією дати оцінку діям народних депутатів України та їх помічників-консультантів під час участі у роботі пленарних засідань сесії Київської міської ради, що відбулися протягом 2012-2013 рр., та внести зміни до законів та інших нормативно-правових актів, які б встановлювали повноваження народного депутата України, помічника-консультанта народного депутата України та порядок їх участі у роботі сесій сільських, селищних, міських, районних у містах, районних і обласних рад та засіданнях їх органів.

А тим часом під стінами Київради проходить мітинг проти проведення сесії. У мітингу беруть участь близько 2-3 тис. чоловік. Деякі народні депутати від опозиції вже прорвалися в будівлю Київради через вікно.

Законодавчо визначений чотирирічний термін повноважень Київського міського голови повністю закінчився в червні 2012 р., а депутатів Київської міськради - закінчиться в червні 2013 р.

Однак, більшість Київради вирішила, що повноваження депутатів не закінчаться, поки не будуть обрані нові депутати Київради і поки вони не приймуть присягу.

Раніше Конституційний суд України (КСУ) вирішив, що необхідно провести вибори мера Києва і депутатів Київради у жовтні 2015 р. Таким чином, нинішня Київрада може засідати 7 років.