ua en ru

Герега має намір скликати засідання Київради

Заступник столичного міського голови - секретар Київської міської ради Галина Герега має намір скликати засідання Київради. Про це повідомляє прес-служба Київради.

Зокрема, сьогодні під час апаратної наради в Печерській районній в місті Києві державній адміністрації відбулася апаратна нарада з актуальних питань забезпечення життєдіяльності столиці. Було розглянуто питання роботи громадського транспорту, стабільного функціонування житлово-комунального господарства, своєчасної виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, медичних та освітніх закладів Києва тощо.

Герега зазначила, що секретаріат Київради не припиняє своєї роботи і на сьогодні вже підготовлено майже 400 проектів рішень.

"Всі депутати працюють з виборцями у районах та готові до пленарного засідання. Що стосується секретаріату Київради, то в понеділок працівники вийшли на роботу. Того ж дня майже всі керівники структурних підрозділів звернулись до голови профкому із заявою щодо погодження питання виходу на роботу працівників їхніх підрозділів у черговому режимі. Було проведено засідання профспілкового комітету. Їх прохання мною було враховано, тому, що на сьогодні ми не можемо гарантувати працівникам повну безпеку. Втім, засідання постійних комісій не відбуваються", - сказала вона.

Секретар Київради зазначила, що в понеділок вона проводила нараду з головами депутатських фракцій і запевнила, що Київрада готова у будь-який час провести пленарне засідання.

"Сьогодні ми почули керівників департаментів КМДА, голів РДА про те, що є питання, які обов'язково треба вирішити до кінця року, зокрема, внести відповідні зміни до бюджету міста та програми економічного та соціального розвитку. Як тільки нам буде надана можливість працювати і гарантувати безпеку депутатам та працівникам секретаріату, я підпишу розпорядження про скликання пленарного засідання", - сказала Герега.

Також на питання журналістів щодо проведення пленарного засідання Київради не на Хрещатику, 36, а в іншому приміщенні, секретар Київради пояснила, що таке питання на сьогодні не розглядається.