ua en ru

Герега: Київрада передбачить у столичному бюджеті дотацію з держбюджету у розмірі 536,6 млн грн

На сьогоднішньому засіданні Київрада планує внести зміни до міського бюджету, передбачивши в ньому отримання дотації з державного бюджету у розмірі 536,6 млн грн. Про це на сьогоднішньому брифінгу перед початком засідання Київради заявила секретар Київради Галина Герега, передає кореспондент РБК-Україна.

"Передбачена додаткова дотація з державного бюджету у розмірі 536,6 млн грн. Зокрема 200 млн грн передбачається для вирівнювання фінансової забезпеченості. Що це означає? Ці додаткові кошти будуть виділені тим галузям, де є недофінансування. 252,9 млн грн за перевищення розрахункових обсягів податку на прибуток", - сказала Герега.

Вона пояснила також: "Більше коштів надійшло, і державний бюджет нам повертає цю суму - 252 млн грн. 76,4 млн грн на оплату працівників бюджетних сфер у зв'язку з підвищенням рівня мінімальної заробітної плати. 6,4 млн грн на поліпшення надання соціальних послуг найбільш незахищеним верствам населення, а також 976 тис. грн - це додаткова матеріальна допомога інвалідам першої і другої групи унаслідок психічного розладу".

Також збільшений обсяг субвенцій з державного бюджету на суму 4,6 млн грн. З них 3,9 млн грн буде направлено на допомогу сім'ям з дітьми, малозахищеним сім'ям, інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам, і 643 тис. грн - це буде державна допомога дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківської опіки.

За словами Гереги, до порядку денного засідання Київради включено 157 питань, з них 39 - в загальному блоці, 20 - по питаннях власності, 98 - містобудування і землекористування.

Нагадаємо, фракція БЮТБ не має наміру брати участь в сьогоднішньому засіданні Київради.