ua en ru

Герега 24 грудня відкриє засідання Київради

Секретар Київради Галина Герега сьогодні, 23 грудня, підписала розпорядження про скликання 24 грудня 2013 р. пленарного засідання сесії Київської міської ради з метою термінового розгляду нагальних питань забезпечення життєдіяльності міста Києва.

Секретар Київради Галина Герега (на фото) сьогодні, 23 грудня, підписала розпорядження про скликання 24 грудня 2013 р. пленарного засідання сесії Київської міської ради з метою термінового розгляду нагальних питань забезпечення життєдіяльності міста Києва. Про це повідомила її прес-секретар Юлія Чудновець у своєму Facebook.

Згідно з розпорядженням Гереги, засідання проходитиме в будівлі Солом'янської районної держадміністрації Києва (Повітрофлотський просп., 41).

Герега зазначила, що в порядку денному лише п'ять проектів рішень. Вони стосуються вирішення бюджетних питань, приведення деяких нормативних актів у відповідність зі змінами в законодавстві та прийняття звернення депутатів Київради до киян.

"Від депутатів міськради кияни чекають, передусім, розв'язання господарських і фінансових питань. Тому наша головна мета - виконати соціальні гарантії та забезпечити розвиток міста", - сказала вона.

Герега пояснила, що зміни до бюджету та програми економічного і соціального розвитку Києва на 2013 р. стосуються виділення 130,0 млн грн на заробітні плати працівникам бюджетних установ. Ці гроші місто отримало у вигляді дотації з державного бюджету. 58,1 млн грн депутати планують направити на виплату надбавок працівникам закладів освіти та охорони здоров'я.

Нагадаємо, що, згідно з регламентом Київради, рішення про проведення пленарного засідання сесії Київради у виняткових випадках, що потребують термінового рішення Київради, доводиться до відома депутатів Київради і населення міста Києва не пізніше, ніж за день до пленарного засідання із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які попередньо планується внести на розгляд Київради.

Як заявляв напередодні виконувач обов'язків голови КМДА Анатолій Голубченко, бюджет м. Києва на 2014 р. депутати Київради можуть розглянути вже поточного тижня.