ua en ru

Геращенко заявила, що РФ зацікавлена в дискредитації нормандського формату і Мінська

Геращенко заявила, що РФ зацікавлена в дискредитації нормандського формату і Мінська Фото: Ірина Геращенко

Геращенко заявила, що РФ не збирається виходити з Донбасу

Російська Федерація зацікавлена в дискредитації нормандського формату і мінського процесу. Про це заявила перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко в ефірі "112 Україна".

Зокрема, Геращенко заявила, що минулого тижня в Парижі (Франція) повинна була пройти зустріч глав міністерств закордонних справ країн нормандського формату (Україна, Німеччина, Франція, Росія), але РФ не делегувала туди свого представника.

"РФ, зацікавлена і в дискредитації нормандського формату, і в дискредитації мінського процесу, так як на сьогодні РФ не збирається виходити з Донбасу і навпаки, ми бачимо, дуже небезпечні процеси - інтеграція окупованих територій Донецької та Луганської областей до Росії", - заявила Геращенко.

Крім того, Геращенко повідомила про порушення всіх ключових блоків мінських угод.

"Все це дуже небезпечні тенденції, дуже серйозні загрози, які стоять сьогодні перед імплементацією мінських угод і ми бачимо порушення всіх ключових блоків, починаючи від обстрілів...Це все вимагає дуже серйозної реакції світу - і країн нормандського формату, і США, і країни ЄС. Я підтримую позицію, що повинна бути активізація норманського формату, але збори не заради зборів", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, раніше голова ВРУ Андрій Парубій заявляв, що Росія може використовувати військові навчання "Захід-2017" для агресії і диверсій.