ua en ru

Геращенко заявила про необхідність введення політичного імунітету для нардепів

Геращенко заявила про необхідність введення політичного імунітету для нардепів Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

За словами Геращенко, відповідний імунітет мають депутати всіх країн ЄС і США

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко заявила про необхідність введення політичного імунітету для народних депутатів. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Так, коментуючи вимогу учасників мітингу у Києві щодо зняття депутатської недоторканності Геращенко зазначила, що відповідний законопроект направлено до Конституційного суду. Разом з тим, вона додала, що нардепам необхідно гарантувати політичний імунітет.

"Вже зараз необхідно паралельно працювати над змінами до закону про статус народного депутата, де передбачити і гарантувати обранцям політичний імунітет. Імунітет на виконання своєї професійної політичної діяльності і свободу висловлювань мають депутати всіх країн ЄС і США. В першу чергу, це захист права на опозиційну діяльність. І ми теж маємо закласти такі запобіжники в відповідне законодавство", - написала вона.

Спокійно і без надриву - про ультиматуми. Коли прості громадяни, мітингувальники, щирі чи звезені, не знають регламенту...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 23 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко попросив Конституційний суд України (КСУ) якомога швидше розглянути проект закону про скасування депутатської недоторканності.