ua en ru

Геращенко заявила про необхідність посилення законодавство проти "фейкових новин" РФ

Геращенко заявила про необхідність посилення законодавство проти "фейкових новин" РФ Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Геращенко пропонує негайного провести парламентські слухання щодо інформаційної безпеки України

Перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко заявила про необхідність посилення законодавство проти "фейкових новин" Російської Федерації. Про це вона написала у Facebook, коментуючи вчорашні події під Генпрокуратурою, де в ході сутичок постраждала журналіст.

За словами Геращенко, вона публічно засуджує факт побиття. Вона також додала, що бити жінку, яку б структуру вона не представляла - негідно.

"Суспільство разом повинно зупинити фейкньюс, інакше втратимо державу. Маємо посилити законодавство проти фейкових новин і російського інформаційного втручання, як це зробили США і Франція, інші країни", - написала вона.

Крім того, Геращенко виступила з ініціативою негайного проведення парламентських слухань щодо інформаційної безпеки України. За словами віце-спікера, результатом таких слухань має стати більш жорстке законодавство, що захистить медіа-простір від російських "вкидів".

"Закликаю всіх політиків і людей доброї волі - голосуйте проти антиукраїнських каналів кнопкою. Не дивіться їх. Не вмикайте. Не підігруйте їх брудним сценаріям. А от бити обслуговуючий персонал цих телеканалів - не варто, це не прикрашає нікого", - додала вона.

Геращенко заявила про необхідність посилення законодавство проти "фейкових новин" РФ

Фото: facebook.com/iryna.gerashchenko

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що вчора у ході сутичок під ГПУ постраждала журналіст телеканалу Newsone Дарина Білера. За вказаним фактом поліція порушила кримінальне провадження.

Зазначимо, Володимир Мураєв передав колишньому першому заступнику глави Адміністрації президента Андрію Портнову 100% акцій телеканалу NewsOne.