ua en ru

Геращенко: Україна готова до компромісів заради звільнення українців з полону бойовиків

Геращенко: Україна готова до компромісів заради звільнення українців з полону бойовиків Фото: Ірина Геращенко

У полоні знаходиться 137 українців

Уповноважений президента з питань мирного врегулювання конфлікту в Донецькій та Луганській області, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Геращенко заявила, що Україна готова до компромісів заради звільнення українців з полону бойовиків, передає прес-служба БПП.

Нардеп зазначила, що голова держави Петро Порошенко провів зустріч з представниками гуманітарної підгрупи в Тристоронній контактній групі щодо звільнення заручників, які утримуються на непідконтрольних українській владі територіях України.

"Наша гуманітарна підгрупа наполегливо працює над звільненням кожної людини. Згідно інформації Служби безпеки України, сьогодні в заручниках знаходиться 137 осіб. Заради їх звільнення ми готові до компромісів. Ми вже зробили кілька пропозицій. Ключова з них: звільнення 25 українців - важко поранених, жінок. Ми готові розглядати інші позиції і працюємо над тим, щоб найближчим часом повідомити гарні новини. Але українська сторона намагається давати не анонси, а говорити про події, що відбулися", - зазначила Геращенко.

Вона підкреслила, що українська сторона в свою чергу готова звільнити осіб, які не скоїли важких злочинів і згідно Кримінального кодексу можуть бути звільнені.

Нагадаємо, раніше Геращенко повідомляла, що бойовики і досі не надають інформацію про місця перебування решти заручників, а їх у полоні бойовиків, за її словами, залишилося 136 осіб.