ua en ru

Геращенко вимагає змін регламенту роботи ВР

Геращенко вимагає змін регламенту роботи ВР Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

На думку Геращенко, першочерговим є негайне збільшення повноважень комітету з євроінтеграції

Перший віце-спікер Верховної Ради України Ірина Геращенко вимагає змін регламенту роботи Ради. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Я вимагаю так само негайно поставити в порядок денний законопроект змін регламенту роботи ВР. Бо це просто неподобство, коли депутати елементарно не працюють, коли роль комітетів нівельована, коли глави комітетів не отримали секунди слова озвучити бачення комітетів щодо порядку денного на погоджувальній, бо президію знову захопили стрімери", - написала вон, коментуючи зрив засідання погоджувальної ради.

На думку Геращенко, першочерговим є негайне збільшення повноважень комітету з євроінтеграції, який зобов'язаний давати експертизу всім законопроектам на відповідність європейському законодавству.

Два тижні на місяць ми маємо сесійні тижні. По суті, 4 дні голосування - два вівтороки і четверги . Й щоразу ці дні пла...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 17 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спікер Верховної Ради України Андрій Парубій достроково закрив засідання погоджувальної ради.

Під час засідання ради в зал зайшли народні депутати Єгор Соболєв, Віктор Чумак, Володимир Парасюк, Юрій Дерев'янко та інші. Нардепи вимагали негайного включення до порядку денного законопроектів про зняття депутатської недоторканності, створення антикорупційного суду і зміна виборчого законодавства. Після того, як фракції коаліції відмовилися змінювати порядок денний засідання, депутати почали скандувати "вихід до людей" і перекрикувати виступаючих. У зв'язку з цим голова парламенту закрив засідання погоджувальної ради.