ua en ru

Геращенко: сотні підприємств перевозять товари із зони АТО без дозволу

Геращенко: сотні підприємств перевозять товари із зони АТО без дозволу Фото: Антон Геращенко

Тільки у 32 підприємств є дозволи на такі перевезення

Сотні підприємств перевозять товари із зони проведення антитерористичної операції (АТО) без спеціального дозволу. Про це заявив під час прес-конференції народний депутат України від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Через залізницю України, яка реєструє всі факти перевезень, йдуть сотні підприємств, які не мають дозволів на постачання товарів з території зони антитерористичної операції. Все, що йде через залізницю, фіксується в електронних системах", - заявив він.

Він зазначив, що зараз 32 підприємства мають дозволу на перевезення товарів із зони АТО.

"Було прийнято рішення Ради національної безпеки і оборони те, щоб був затверджений певний список підприємств, заводів, яким буде дозволено безперешкодно провозити вантажі на територію України в цьому списку 32 компанії", - заявив він.

Також Геращенко зазначив, що в цьому списку є підприємство, яке було закрито 10 років тому.

"Є якась шахта ім. Кисельова, розташована в районі міста Тореза і міста Сніжного. Ця шахта отримала дозвіл на експорт вугілля з території антитерористичної операції. Поставила за останні півроку більше 300 тис. тонн вугілля в Україну. Але найцікавіше те, що цієї шахти не існує. Вона була закрита близько 10 років тому", - заявив він.

Нагадаємо, спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) фіксує самоскиди і вантажівки, що вивозять вугілля із Луганської обл. України в Росію через КПП "Гуково".