ua en ru

Геращенко: без прогресу по Мінську-2 змін до Конституції не буде

Геращенко: без прогресу по Мінську-2 змін до Конституції не буде Фото: Ірина Геращенко

Україна виконує всі пункти мінських угод

Друге читання конституційних змін може відбутися тільки на тлі прогресу в здійсненні безпеки і гуманітарних пунктів Мінських домовленостей. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко за підсумками засідання Тристоронньої контактної групи.

"Друге читання конституційних змін може відбуватися тільки на тлі очевидного і вирішального прогресу в здійсненні безпеки і гуманітарних пунктів Мінських домовленостей, які, до речі, повинні бути виконані ще до кінця минулого року", - написала вона.

Мінськ. Надважкий день. Тактика наших опонентів, вибрана ними ще явились в місті у - це стиль "тягти кота за хвіст". На жодну...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 20 січня 2016 р.

За її словами, без повного і всеосяжного безпеки виконання пунктів мінських домовленостей - а це сталий режим тиші, відведення зброю, верифікація місць відведення ОБСЄ, допуск місії на всю окуповану територію, висновок чужих військ і техніки, роззброєння, і ключове, відновлення контролю над Українським кордоном - ми не можемо переходити до політичних пунктах

"Повинні бути створені всі питання безпеки передумови і виконані гуманітарні пункти ", - підкреслила Геращенко.

"І щоб ініціювати постановку остаточного голосування змін до Конституції до порядку денного, просто необхідно, щоб Росія і бойовики продемонстрували реальний прогрес у виконанні Мінських угод. І тиснути треба на країну - порушника і окупанта: РФ", - підкреслила вона.

Геращенко зазначила, що Україна виконує всі пункти мінських угод.

Нагадаємо, Київ все ще не отримав відповіді щодо обміну 25 українців.