ua en ru

Геращенко закликала ввести санкції проти сайтів бойовиків ОРДЛО

Геращенко закликала ввести санкції проти сайтів бойовиків ОРДЛО Фото: Ірина Геращенко розповіла про санкції проти російських ЗМІ

Такі інтернет-ресурси виступають проти територіальної цілісності і суверенітету України

Другим етапом після блокування російських соціальних мереж повинно стати блокування всіх сайтів бойовиків ОРДЛО. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради і представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронней контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

"Наступний етап - заблокувати всі сайти ОРДЛО як такі, що порушують українське законодавство, сіють міжнаціональну ворожнечу, виступають проти територіальної цілісності і суверенітету України", - написала вона.

Також Геращенко звернула увагу на заяву президента Франції Емманюель Макрона про те, що російські ЗМІ Russia Today і Sputnik - це органи пропаганди.

Президент Макрон назвавши російські пропагандистські канали тім, чим вони є насправді, і не пустивши їх на брифінг, бо рашіт...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 29 травня 2017 р.

"Примітно, що французьким журналістам, громадським організаціям, Генсеку РЄ Янгланду, Amnesty International і т. д. не прийшло в голову робити заяви про наступ на свободу словами і т. д. Тому що всі ці Раші тудей мають до свободи слова дуже сумнівне відношення", - підкреслила Геращенко.

На її думку, заяви новообраного президента Франції стало вагомим аргументом для всіх європейських чиновників та структур, які "роблять вигляд, що не розуміють причин і наслідків гібридної війни та інформаційної складової цієї війни РФ проти всього цивілізованого світу".

Нагадаємо, понад 80% жителів ОРДЛО не мають достатньої інформації про ситуацію в Україні.