ua en ru

Геращенко закликала українську діаспору провести пікети з вимогою звільнення політв'язнів у РФ

Геращенко закликала українську діаспору провести пікети з вимогою звільнення політв'язнів у РФ Фото: Ирина Геращенко (facebook.com iryna.gerashchenko)

Геращенко заявила, що Україні потрібна підтримка в усіх європейських столицях

Перший віце-спікер Верховної ради України Ірина Геращенко закликала українську діаспору по всьому світу провести пікети та мітинги з вимогою звільнення українських політв'язнів, які утримуються в Росії. Про це вона сказала в ході засідання парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки що Ірина Подоляк виступила з дуже правильною ініціативою звернутися до української діаспори по всьому світу, щоб діаспора провела пікети і мітинги під російськими амбасадами з вимогою звільнити політв'язнів Кремля. Дорога діаспора, сьогодні нам потрібен твій голос. Нам, і нашим політв'язням потрібна ваша підтримка в усіх європейських столицях, у столиці Сполучених Штатів Америки. Проведіть пікети і мітинги з однією вимогою - волю політв'язням Кремля, волю українцям і кримським татарам", - підкреслила замголови Ради.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство закордонних справ (МЗС) України закликає партнерів чинити тиск на Російську Федерацію, щоб звільнити політв'язня Олега Сенцова.