ua en ru

Геращенко: поліцейських з погоні в Києві відправлять на психологічну реабілітацію

Геращенко: поліцейських з погоні в Києві відправлять на психологічну реабілітацію Фото: затримані в погоні

Буде проведено перевірку законності застосування зброї поліцейськими

Поліцейських, які застрелили юнака в нічній погоні в Києві, відправлять на психологічну реабілітацію. Про це заявив радник глави МВС Антон Геращенко у своєму Facebook.

"Поліцейські, яким довелося, як у голлівудському бойовику, застосовувати вогнепальну зброю по рухомому на величезній швидкості авто, пройдуть психологічну реабілітацію", - повідомив нардеп.

За його словами, під час погоні автомобіль BMW під керуванням п'яного водія розвивав швидкість до 190 кілометрів на годину, "зо два десятки екіпажів патрульної поліції були підняті по тривозі для того, щоб зупинити порушників".

"Після півгодинної гонитви по нічному Києву і неодноразових попереджень через гучномовці з вимогою негайно зупинитися, а також після попереджувальних пострілів у повітря, патрульними було застосовано табельну зброю для того, щоб зупинити божевільних, які представляли загрозу для інших учасників руху і самих патрульних", - розповів Геращенко.

"У результаті стрілянини по колесах, на високій швидкості, куля потрапила в пасажира авто. Загинув 17-річний юнак. Водій та інші пасажири були затримані. По водієві порушено кримінальну справу за перешкоджання роботі працівників правоохоронних органів", - доповів він.

Радник глави МВС також зазначив, що в авто у невеликій кількості була виявлена ​​марихуана, наявність якої, ймовірно, і могло спонукати молодих людей на протидію поліцейським.

Сегодня ночью киевским патрульным полицейским пришлось применить оружие для того, чтобы остановить группу пьяных имбицил...

Опубліковано Антоном Геращенком 7 лютого 2016 р.

Крім того, Геращенко запевни, що застосування вогнепальної зброї в цьому випадку повністю відповідало нормі підпункту 7, пункту 4, ст. 46 ЗУ "Про національну поліції".

При цьому він зауважив, що за цим фактом так, як і належить за законом, буде проведено перевірку законності застосування зброї поліцейськими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві поліція під час нічної погоні застрелила людину.