ua en ru

Геращенко підтвердила, що ДНР передала Україні 18 ув'язнених

Геращенко підтвердила, що ДНР передала Україні 18 ув'язнених Фото: Ірина Геращенко

На сьогодні в тюрмах на окупованих територіях залишається близько 10 тисяч ув'язнених

Уповноважений президента з мирного врегулювання на окупованому Донбасі Ірина Геращенко підтвердила, що так звана "Донецька народна республіка" (ДНР) передала Україні 18 ув'язнених. Про це Геращенко повідомила у Facebook.

"Сьогодні обмундсмен В. Лутковська разом зі співробітниками СБУ і Державної пенітенціарної служби Украіни забрали 18 засуджених, яких з окупованих територій передали для відбування покарання в тюрмах на підконтрольній українській владі територіях. Це особи, що здійснили важкі злочини, за вироками украінських судів, отримали великі терміни ув'язнення (є і ті, хто отримав довічне ув'язнення) ще до початку конфлікту на Донбасі", - повідомила Геращенко.

Вона також зазначила, що на сьогодні в тюрмах на окупованих територіях залишається близько 10 тисяч тих, хто відбуває покарання за вироками українських судів, майже тисяча з них хотіла б відбувати залишок покарання на підконтрольній території.

Сьогодні обмундсмен В. Лутковська разом зі співробітниками СБУ і державноі пенітенціарноі служби Украіни забрали 18 засу...

Опубликовано Iryna Gerashchenko 5 февраля 2016 г.

Наразі рідні близько 300 осіб звернулися з проханням сприяти у такому переміщенні. Як правило, це особи, що мають великий термін ув'язнення і відбувають покарання за дуже важкі злочини.

Нагадаємо, у грудні 2015 року ДНР передала Україні 20 ув'язнених з колонії в Єнакієвому.