ua en ru

Геращенко у ПАРЄ запропонувала Ягланду варіант виходу з кризи у Раді Європи

Геращенко у ПАРЄ запропонувала Ягланду варіант виходу з кризи у Раді Європи Фото: Ягланд (coe.int)

Геращенко пропонує Ягланду скоротити свою зарплату

Член української делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), нардеп Ірина Геращенко запропонувала генсеку Ради Європи Торбйорну Ягланду вихід із фінансової кризи в організації. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на повідомлення Геращенко на її сторінці у Facebook.

Зокрема, нардеп зазначила, що після провалу спроб повернути російську делегацію без жодного виконання резолюцій Асамблеї Ягланд шантажує РЄ скороченнями секретаріату і іншою економією у зв'язку із невиплатою внесків Росією.

"Можливо, Генсеку Ягланду варто розпочати новий курс економії коштів РЄ, на прикладі власного офісу? Скоротити власну зарплату і зарплати своїх стафф? Це буде хороший приклад відданості принципам, а не торгівлі ними заради повернення внесків РФ" - зазначила Геращенко.

Вона також додала, що в самого Ягланда зарплата на порядок вища, аніж в президента Франції чи Генсека ООН.

"Й при цьому результатом його перебування на посаді є серйозна криза організації, дискредитація РЄ, відсутність прогресу в захисті прав людини в країнах-членах РЄ" - заявила Геращенко.

Вона також навела дані з відкритих джерел щодо зарплат топ-посадовців. Зокрема, заробітна плата генерального секретаря ООН складає 227 253 дол. США (станом на 11.06.2018 відповідала 192 587 євро), генерального секретаря Ради Європи - 205 083 євро.

Геращенко у ПАРЄ запропонувала Ягланду варіант виходу з кризи у Раді Європи

Нагадаємо, нещодавно Ягланд заявив, що Росія може позбутися права участі в роботі Комітету міністрів Ради Європи - головному виконавчому органі організації, якщо не відновить виплати в бюджет РЄ. Ягланд підкреслив, що стаття 9-та статуту РЄ дозволяє позбавити країну, яка протягом двох років не сплачує внески в бюджет організації, представництва в Комітеті міністрів. У випадку з Росією дворічний термін закінчиться в червні 2019 року.