ua en ru

Геращенко: основні проблеми переселенців - відсутність постійного житла і роботи

Геращенко: основні проблеми переселенців - відсутність постійного житла і роботи Фото: Ірина Геращенко (facebook.com-iryna.gerashchenko)

Україна докладає всіх зусиль, аби впоратися з проблемою переселенців, не створюючи ЄС міграційних проблем

Найбільшими проблемами для внутрішньо переміщених осіб в Україні є відсутність постійного житла та роботи. Про це повідомила перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко у ході дебатів на сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), передає прес-служба ВР.

"Найбільшими проблемами для внутрішньо переміщених осіб в Україні є відсутність постійного житла та роботи, реінтеграція в інших регіонах", - зазначила парламентар.

Геращенко наголосила, що сама проблема переселенців спричинена триваючою російською агресією на Донбасі, погіршенням безпекового та гуманітарного стану в регіоні в цілому.

"Саме внаслідок війни на Донбасі та через анексію Криму в Україні нині нараховується понад 1,7 млн переселенців. Це надзвичайно серйозний виклик для українського суспільства і держави. Проте Україна докладає всіх зусиль, аби впоратися з ним, не створюючи Євросоюзу міграційних проблем", - підкреслила Геращенко.

Віце-спікер ВР зазначила, що з об’єктивних причин Україна не в змозі забезпечити житлом усіх переселенців, які залишили місця свого постійного проживання через російську агресію. У зв'язку з цим вона закликала зарубіжних партнерів активізувати допомогу переселенців, зокрема, через канали міжнародної гуманітарної допомоги.

Нагадаємо, уряд Німеччини передасть Україні 9 млн євро на створення соціального житла для внутрішньо переміщених осіб, а також на розвиток інфраструктури, зокрема, ремонт шкіл і дитсадків, в містах, що приймають переселенців.