ua en ru

Геращенко звернулася до Нацполіції через несанкціоновані обшуки під Радою

Геращенко звернулася до Нацполіції через несанкціоновані обшуки під Радою Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Нардеп закликала організаторів мітингу під ВРУ звільнити проїжджу частину по вулиці Грушевського

Національна поліція України має відреагувати на несанкціоновані обшуки особистих речей громадян у периметрі, де відбувається безстроковий мітинг на підтримку "великої політичної реформи". Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявила перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На вимогу представників громадських організацій, які йшли на зустріч до першого заступника голови ВРУ і під час того, як вони йшли на зустріч у них невідомі люди у балаклавах обшукували сумки, їх приватні речі, зривали з них хустки і це відбувалося десь тиждень тому. Я написала відповідні звернення до поліції, що такого не може бути, щоб у центрі міста відбувалися подібні речі", - заявила Геращенко.

Нардеп закликала організаторів мітингу під ВРУ звільнити проїжджу частину по вулиці Грушевського. За словами Геращенко, правоохоронці не будуть застосовувати силові заходи до мирних протестуючих.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков не має наміру повертати посилену охорону під будівлю Верховної Ради України.