ua en ru

Геращенко назвала приорітети "Мінську" на 2018 рік

Геращенко назвала приорітети "Мінську" на 2018 рік Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

До пошуків зниклих планують залучити Міжнародний комітет Червоного Хреста

Звільнення всіх незаконно утримуваних з тюрем ОРДЛО і активізація роботи з пошуку і ідентифікаціі зниклих безвісти будуть приорітетами на 2018 рік для українських представників в Мінській гуманітарній підгрупі. Про це перший віце-спікер Верховної ради Ірина Геращенко повідомила у Facebook.

"Ми докладемо всіх зусиль, аби друга хвиля звільнення заручників відбулася якнайшвидше, готові в цьому питанні до серйозних компромісів. Сподіваємося, що позитив першої хвилі звільнення, важливий і для всіх учасників Мінських груп, і для нормандського формату, сприятиме й прискорить другу хвилю", - заявила Геращенко.

До пошуків зниклих планують залучити Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ).

"Важливо відзначити активну роль МКЧХ в супроводі звільнення законно утримуваних в українських тюрмах і незаконно утримуваних в ОРДЛО. Окрім відвідин тюрем, особистого спілкування й супроводу процедури передачі, МКЧХ сприяло в інших важливих технічних і логістичних питаннях", - зазначила Геращенко.

Для українських представників в Мінській гуманітарній підгрупі( де працюють також В. Медведчук, й залучені як експерти о...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 4 січня 2018 р.

Нагадаємо, 27 грудня на Донбасі завершився процес обміну полоненими. Українській стороні передали 73 заручники, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. У свою чергу, Україна передала на окуповані території 233 людини.