ua en ru

Геращенко назвала основні теми виступів Порошенка на Генасамблеї ООН

Геращенко назвала основні теми виступів Порошенка на Генасамблеї ООН Фото: Петро Порошенко (facebook.com/iryna.gerashchenko)

Порошенко говоритиме про безпекову і гуманітарну ситуації на Донбасі і в Криму

Перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко назвала основні теми виступів президента України Петра Порошенка на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Про це Геращенко написала у Facebook.

Як написала Геращенко, в Нью-Йорку сьогодні, 25 вересня, розпочалася 73 сесія Генасамблеї ООН, українську делегацію очолює Порошенко.

Геращенко також додала, що крім ключового виступу з трибуни ООН, який відбудеться 26 вересня, Порошенко на полях Генасамблеї проведе низку двосторонніх зустрічей з лідерами європейських країн, країн Африки і Азії, іншими високопосадовцями та українською діаспорою.

Крім того, Порошенко візьме участь в конференції високого рівня з питань миротворчості.

"Очевидно, що основною проблематикою всіх виступів і зустрічей президента буде безпекова і гуманітарна ситуація на Донбасі і в Криму, перспективи введення миротворчої місії на Донбас. На двосторонніх зустрічах особлива увага приділятиметься активізації торгово-економічного співробітництва", - написала вона.

Геращенко назвала основні теми виступів Порошенка на Генасамблеї ООН

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Порошенко прибув з візитом до Сполучених Штатів Америки, де візьме участь у 73-й сесії Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Зазначимо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у рамках Генасамблеї ООН зустрівся з першим заступником державного секретаря США Джоном Салліваном. Сторони обговорили питання протидії російській агресії, зокрема, у сфері кібербезпеки.