ua en ru

Георгія Гонгадзе поховають завтра у Києві

Георгія Гонгадзе поховають завтра у Києві Фото: Георгія Гонгадзе поховають завтра у Києві

Відспівування і прощання почнеться близько 12:00

Поховання журналіста Георгія Гонгадзе, вбитого у вересні 2000 року, відбудеться завтра, 22 березня, у Києві. Про це повідомила адвокат Мирослави Гонгадзе, Валентина Теличенко, повідомляє ВВС Україна.

Як зазначається, поховають Гонгадзе на території церкви Миколи Чудотворця Набережного на Подолі. Відспівування і прощання почнеться близько 12:00.

"В приміщенні церкви фото та відео зйомка заборонена. Родина просить журналістів не звертатись по коментарі, а фото та відеографів - дотримуватись дистанції", - повідомила Теличенко.

Як повідомляється, усі 16 років тіло Гергія Гонгадзе зберігалося у центральному моргу Києва.

Проти похорон Гонгадзе виступала його мати. У 2012 році вона погодилася на поховання, проте, наполягала на тому, щоб тіло, яке слідство вважало тілом її сина, було поховане як тіло неопізнаної людини. У листопаді 2013 року мати Гонгадзе померла, його дружина - Мирослава припускала, що поховання відбудеться у 2014 році.

Нагадаємо, сьогодні, 21 березня 2016 року, президент України Петро Порошенко передав дружині вбитого у 2000 році журналіста Георгія Гонгадзе нагороду "Героя України".