ua en ru

У Генштабі РФ заявили, що відносини Росії і НАТО знаходяться "в найнижчій точці"

У Генштабі РФ заявили, що відносини Росії і НАТО знаходяться "в найнижчій точці" Фото: у Генштабі РФ заявили, що відносини Росії і НАТО знаходяться "в найнижчій точці"

Відносини між РФ і НАТО знаходяться в найнижчій точці з часів закінчення холодної війни

У генеральному штабі збройних сил Росії заявили, що відносини Росії і НАТО зараз знаходяться в найнижчій точці з часів закінчення холодної війни. Про це заявив начальник Генштабу РФ Валерій Герасимов на 6-й Московській конференції з міжнародної безпеки, передає РБК.

"Насамперед, це погіршення взаємин між Росією і НАТО. Сьогодні вони знаходяться в найнижчій точці з моменту закінчення холодної війни", - сказав Герасимов.

За словами Герасимова, основна причина - збільшення чисельності контингенту НАТО в Східній Європі.

"Додаткові формування і штабна інфраструктура розміщуються в країнах Балтії, Польщі, Румунії та Болгарії. По всій лінії зіткнення Росія - НАТО накопичуються наступальні озброєння. Пентагон також планує модернізувати тактичні ядерні боєприпаси та місця їх зберігання в Європі. Це близько 200 авіабомб, розміщених у Бельгії, Італії, Нідерландах, ФРН і Туреччини", - сказав він.

Також Герасимов заявив про розгортання в Європі системи протиракетної оборони НАТО. Зокрема, він зазначає, що на базі в Румунії розміщені універсальні пускові установки, з яких можуть здійснюватися пуски не тільки протиракет, але і крилатих ракет "Томагавк". Такі ж установки планується розгорнути в Польщі.

Нагадаємо, також Герасимов сьогодні заявляв, що НАТО посилює військову інфраструктуру біля кордонів з Російською Федерацією та нарощує наступальні озброєння.