ua en ru

У Генштабі назвали причину продовження терміну призову

У Генштабі назвали причину продовження терміну призову Ілюстративне фото (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Термін призову на службу подовжили через збільшення кількості призовників

Термін призову на військову службу подовжено через збільшення кількості призовників. Про це йдеться у повідомленні Генштабу Збройних сил України у Facebook.

Як зазначається, внесення змін до указу президента про звільнення в запас військових строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови на строкову службу у 2018 році передбачає продовження терміну призову до грудня 2018 року.

У Генштабі пояснили, що продовження терміну призову зумовлено збільшенням чисельності призовників для комплектування військ Нацгвардії та Держприкордонслужби.

"З метою раціонального розподілу навантаження в зв’язку з цим на призовні та військово-лікарські комісії, продовження терміну призову дозволить призовним комісіям більш якісно провести заходи вивчення, проходження медичного огляду, підбору та призначенням призовників до команд вищевказаних військових формувань", - повідомляють у Генштабі.

У Генштабі назвали причину продовження терміну призову

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що вчора Порошенко підписав указ, яким продовжив призов-2018 на місяць - до грудня.

Додамо, також повідомлялося, що Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній раді законопроект щодо звільнення від призову на військову службу під час мобілізації громадян України, які працюють в міжнародних організаціях.