ua en ru

У Генштабі вивчають інформацію про приведення у бойову готовність військ РФ біля українських кордонів

У Генштабі вивчають інформацію про приведення у бойову готовність військ РФ біля українських кордонів Фото: Владислав Селезньов

Українські війська на це не реагуватимуть, допоки російські військові навчання відбуватимуться на території РФ

У Генеральному штабі Збройних Сил України (ЗСУ) вивчають інформацію про приведення у бойову готовність військ Південного округу Російської Федерації (РФ), впритул до українських кордонів. Про це заявив речник Генерального штабу Владислав Селезньов, передає 5 канал.

Так, за його словами, українські війська на це не реагуватимуть, допоки російські військові навчання відбуватимуться на території Росії.

"Безумовно, ми всі ці процеси відслідковуємо, так само інформуємо наших західних партнерів, але ж маневри відбуваються на території Російської Федерації. Так, у безпосередній близькості до наших кордонів, але все це в межах кордонів Російської Федерації. Ми вивчаємо ситуацію, слідкуємо за цими подіями, які відбуваються. Ми не лише думаємо, ми все робимо для того, щоб усе було добре", - заявив Селезньов.

Нагадаємо, у Росії сьогодні вранці, 8 лютого, почалася раптова перевірка боєготовності у військах Південного військового округу і окремих з'єднаннях Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації.