ua en ru

Генштаб Туреччини заявив про створення спостережних пунктів у сирійській провінції Ідліб

Генштаб Туреччини заявив про створення спостережних пунктів у сирійській провінції Ідліб Фото: Туреччина (flickr.com/imf)

Пункти мають бути створені для спостереження за перемир'ям

Генеральний штаб Туреччини з 12 жовтня 2017 року розпочав встановлювати спостережні пункти в сирійській провінції Ідліб у рамках досягнутих в Астані угод по створенню зон деескалації в Сирії. Про це сказано в офіційній заяві на сайті генштабу.

Зазначено, що пункти мають бути створені для спостереження за перемир'ям, забезпеченням доставки гуманітарної допомоги і створення умов для повернення населення до своїх домівок.

Так, Генштаб 8 жовтня розпочав розвідувальну операцію в Ідлібі в рамках Астанінські угод.

Крім того, видання Milliyet повідомляє, що в ніч на 13 жовтня 12 бронетранспортерів і 80 солдатів Туреччини перетнули кордон з Сирією і увійшли в провінцію Ідліб. Видання посилається на різні джерела і журналіста CNN TÜRK, який вів трансляцію з Ідліб. За даними журналіста, кордон також перетнули в цілому 120 турецьких солдатів.

Джерела підкреслюють, що кількість військовослужбовців і бронемашин може збільшитися. Солдати будуть розміщені на кордоні з сирійськими Афрін і Ідліб.

Milliyet зазначає, що турецькі збройні сили з 8 по 11 жовтня проводили в ідлібской провінції розвідувальну операцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що збройні сили Туреччини розмістили велике число військово-транспортних засобів і машин швидкої допомоги в зоні деескалації в сирійському Ідлібі, в район Рейханли турецької провінції Хатай.