ua en ru

Генштаб: сьома хвиля мобілізації буде проведена

Генштаб: сьома хвиля мобілізації буде проведена Фото: начальник Генштабу Віктор Муженко

Після демобілізації четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ

В Україні буде проведена сьома хвиля мобілізації. Про це йдеться в повідомленні Facebook Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ).

"Сьома хвиля мобілізації в ЗСУ буде проведена. Внаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ВСУ. Комплектація буде проводитися як контрактниками, так і мобілізованими. Природно, чим більше буде залучено контрактників, тим менше буде потреба в мобілізованих", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що зараз ведеться робота з мобілізованими четвертої хвилі, а також демобилизованными попередніх хвиль, для залучення їх до служби за контрактом.

Крім того в Генштабі відзначили, що сьома хвиля буде менше попередніх.

"Військові, які відслужили 11 місяців, можуть підписати контракт на шість місяців. З 2016 року збільшено зарплату військовослужбовцям - для рядового вона складе близько 7 000 гривень, у зоні АТО будуть відповідні надбавки. Прийнято новий порядок речового забезпечення військовослужбовців. Військові, які мають цивільну вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси для отримання офіцерського звання. В подальшому умови служби і якість забезпечення будуть поступово зростати", - додали в Генштабі.

Що треба знати про сьому хвилю мобілізаціїВнаслідок демобілізації четвертої хвилі виникне потреба доукомплектувати ЗСУ...

Опубликовано Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine 15 января 2016 г.

Нагадаємо, сьома хвиля мобілізації в Україні, швидше за все, почнеться в кінці лютого - початку березня і триватиме два місяці.