ua en ru

Генштаб пропонує автоматично надавати статус учасника бойових дій пораненим в АТО

Генштаб пропонує автоматично надавати статус учасника бойових дій пораненим в АТО Фото: глава Генштабу Віктор Муженко

У Генштабі знайшли несправедливим, що чиновники отримують статус УБС після пари днів на Донбасі, а бійцям він дається тільки після повернення із зони АТО

Генеральний штаб ініціює пропозицію, щоб поранені в зоні антитерористичної операції (АТО) військовослужбовці автоматично отримували статус учасника бойових дій. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу Збройних Сил України.

"Генеральний штаб ініціює пропозицію, що поранені в зоні АТО військовослужбовці повинні автоматично отримувати статус УБС, як такі, що кров'ю підтвердили свою діяльність в антитерористичній операції", - йдеться в повідомленні.

У Генштабі рф вважають, що виплата компенсацій за недоотримане військове майно - принципове питання, яке потребує негайного вирішення.

"Статус учасника бойових дій треба подавати безпосередньо під час виконання завдань у зоні АТО, а не після повернення. Несправедливим є таке положення справ, коли чиновник повертається із зони АТО, провівши там кілька днів, і отримує статус УБС, а більшість бійців знаходяться за кілька місяців на передовій і статус УБС отримують тільки після повернення із зони АТО", - йдеться в повідомленні.

ГЕНЕРАЛЬНИЙ ШТАБ ІНІЦІЮЄ ПРОПОЗИЦІЮ, ЩО ПОРАНЕНІ В ЗОНІ АТО ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦІ МАЮТЬ АВТОМАТИЧНО ОТРИМУВАТИ СТАТУС УЧАС...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 8 Июнь 2015 г.

У Генштабі відзначили необхідність ревізії списків учасників бойових дій. Так, підкреслюється, служба в тилових районах зони АТО або на передовій принципово відрізняються один від одного.

"Статус УБС повинні отримувати тільки безпосередні учасники бойових дій", - заявили в Генштабі.

Такі зауваження були вироблені після того, як протягом кількох днів група офіцерів Генерального штабу на чолі з генерал-полковником Віктором Муженко працювала у підлеглих частинах, у тому числі тих, які виконують завдання в зоні АТО.

Нагадаємо, станом на 22 травня статус учасника бойових дії отримали майже 52 тис. бійців АТО.