ua en ru

Генштаб оприлюднив подробиці шостої хвилі мобілізації

Генштаб оприлюднив подробиці шостої хвилі мобілізації Фото: мобілізація в Україні

Обсяги та кількісний склад мобілізації не підлягають оприлюдненню

В ході шостої хвилі мобілізації на військову службу в рівних пропорціях будуть призиватися військовозобов'язані з досвідом служби і ті, які раніше не служили. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генерального штабу ЗСУ в Facebook.

Повідомляється, що завдання шостої хвилі мобілізації полягає в забезпеченні повної ротації військовослужбовців, призваних у ході третьої хвилі мобілізації, та підтримці ЗСУ на високому рівні бойової готовності.

"Згідно з Указом Президента України з 19 червня 2015 р. починається 6 черга мобілізації. Як і раніше, особливим попитом будуть користуватися фахівці для комплектування високомобільних десантних військ, розвідки, механізованих і танкових підрозділів, а також фахівці ремонтних спеціальностей, водії, військові інженери, тощо", - йдеться в повідомленні.

Також в Генштабі відзначили, що триває створення електронного державного реєстру військовозобов'язаних і призовників. Для створення цього реєстру будуть використані дані фіскальної, міграційної, прикордонної служб, а також база виборців України.

"Таким чином, на 90% виключаться можливості для ухилення від служби. Одночасно триває робота щодо посилення відповідальності за ухилення від мобілізації... Увага! Обсяги та кількісний склад мобілізації не підлягають оприлюдненню, як складова частина мобілізаційного плану", - йдеться в повідомленні.

Мобілізація. Шоста хвиля.Що потрібно знати.12 червня Президент України попередньо підвів підсумки 5 черги мобілізаці...

Posted by Прес-служба Генерального штабу ЗСУ on 18 Июнь 2015 г.

Нагадаємо, в Україні дозволено заклик військових оперативного резерву першої черги.