ua en ru

Генштаб: здійснюються заходи щодо посилення оборони Маріуполя

Генштаб: здійснюються заходи щодо посилення оборони Маріуполя Фото: Віктор Муженко

У забезпеченні оборони Маріуполя візьмуть участь підрозділи морської піхоти

Плануються заходи щодо посилення оборони Маріуполя. Про це на засіданні військового кабінету Ради національної безпеки і оборони (РНБО) заявив начальник Генерального штабу Віктор Муженко, передає прес-служба Президента України.

Муженко спростував заяви про те, що в результаті проведення операції в Широикно повинна бути відведені важка техніка, підрозділи Збройних сил і Національної Гвардії від Маріуполя.

"Що стосується Маріуполя, то, навпаки, плануються заходи щодо посилення оборони міста, здійснюється планова ротація підрозділів - заміна підрозділів, які потребують доукомплектування та відновлення навичок, на боєздатні підрозділи, які заходять і приймають відповідну зону відповідальності", - заявив Муженко.

"Підрозділи морської піхоти, які пройшли відповідне навчання, за погодженням зі мною зараз також візьмуть участь у забезпеченні оборони Маріуполя та виконанні мінських домовленостей", - додав Президент України Петро Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко побачив зв'язок між зростанням напруженості на Донбасі і подіями в Мукачевому Закарпатської області.