ua en ru

Генсек Ради Європи вважає неприйнятною ситуацію, що склалася з Тимошенко в Україні

Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд вважає неприйнятною ситуацію, що склалася з екс-премєр-міністром України, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко в Україні. Про це він заявив сьогодні під час зустрічі у Страсбурзі з донькою Тимошенко Євгенією та заступником голови партії "Батьківщина" Григорієм Немирєю, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Події в Україні розвиваються в кричуще неправильному напрямку, що становить загрозу для розвитку вашої держави та європейської інтеграції України. Я буду абсолютно відвертий з цього приводу під час зустрічі з міністром закордонних справ Грищенко завтра. Ситуація є абсолютно нейпринятною", - заявив Торбйорн Ягланд.

У свою чергу Євгенія Тимошенко повідомила Торбйорну Ягланду про стан здоров‘я матері та умови її утримання за гратами. "Режим (Віктора) Януковича намагається фізично та морально знищити мою матір як свого головного політичного опонента. Проти неї відкриваються безпідставні кримінальні справи, до неї не пускають незалежних лікарів, за нею ведеться цілодобове відеоспостереження у камері, що суперечить усім нормам закону. Але вона не здалася", - наголосила донька Юлії Тимошенко.

Крім того, напередодні, 23 січня Євгенія Тимошенко виступила на засіданні фракції Європейської народної партії (ЄНП) у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Як відомо, 23-26 січня Євгенія Тимошенко та Григорій Немиря перебувають з візитом у Страсбурзі для участі у сесії Парламентської асамблеї Ради Європи.

Нагадаємо, раніше президент ПАРЄ Жан-Клод Міньйон заявив про стурбованість умовами утримання Тимошенко і про намір обговорити питання переслідування лідера опозиції з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком у Страсбурзі (Франція) на цьому тижні.