ua en ru

Генсек ООН закликав до термінової деескалації конфлікту на Донбасі

Генсек ООН закликав до термінової деескалації конфлікту на Донбасі Фото: Пан Гі Мун

Він закликав забезпечити безпеку співробітників ОБСЄ

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун висловив стурбованість з приводу ескалації конфлікту на сході України, яка призвела до загибелі цивільних осіб по обидві сторони лінії зіткнення. Про це повідомляє прес-служба ООН.

Глава ООН сказав, що обізнаний про напади на співробітників місії ОБСЄ і закликав усі сторони конфлікту в повній мірі поважати роль цієї організації та її персоналу.

"Генеральний секретар ООН закликав усі сторони продовжувати діалог і повною мірою дотримуватися духу і букви мінських домовленостей, у тому числі тих, які стосуються використання важких озброєнь", - йдеться в заяві.

Пан Гі Мун закликав усі сторони вжити термінових заходів щодо деескалації нинішньої ситуації і по запобіганню насильства, яке веде до подальшої загибелі людей, людських страждань і руйнування інфраструктури, а також негативним чином позначається на стабільності в регіоні.

У своїй заяві Пан Гі Мун знову підкреслив, що ООН підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Нагадаємо, в РНБО повідомили про закриття транспортних коридорів в зоні АТО через обстріли. Закриті пункти пропуску в районі Майорського і Зайцевого.

"У зв'язку із збільшенням кількості обстрілу з боку російсько-терористичних угруповань, для захисту життя громадян транспортний коридор через лінію розмежування в районі населених пунктів Майорське і Погоди буде тимчасово закрито", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Також в повідомленні говориться, що в разі розширення сектора обстрілу, аналогічні заходи будуть застосовуватися і в інших транспортних коридорів.

Варто зазначити, що відповідно до щомісячного звіту ООН по координації гуманітарних дій, в зоні конфлікту на сході України починаючи з середини квітня 2014 р. по 27 липня 2015 р. було вбито принаймні 6 832 людини, як військових, так і цивільних осіб, а також 17 087 отримали поранення.

"Протягом звітного періоду, у ході сутичок і перестрілок між українськими збройними силами і збройними групами, які тривають у зоні конфлікту на сході України кількість жертв серед військових і цивільних зростає. У загальній складності, починаючи з середини квітня 2014 р. по 27 липня 2015 р., принаймні, 6 832 осіб (як військових, так і цивільних осіб були вбиті і 17 087 отримали поранення в зоні конфлікту на сході України", - йдеться в повідомленні.