ua en ru

Генсек ООН закликав дотримуватися перемир'я на Донбасі

Генсек ООН закликав дотримуватися перемир'я на Донбасі Фото: Антоніу Гутерріш (flickr.com/United Nations)

Гуттеріш привітав рішення про перемир'я

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутерріш закликав дотримуватися перемир'я на Донбасі. Про це сказано в заяві глави ООН, передає "Центр новин ООН".

Так, Гутерріш привітав рішення сторін конфлікту на сході України у зв'язку з початком навчального року оголосити постійне припинення вогню.

"Він (генеральний секретар, - ред.) підкреслив, що необхідно забезпечити стабільність режиму припинення вогню, і закликав всі сторони конфлікту повністю дотримуватися його положення - особливо в тому, що стосується захисту цивільного населення, яке найбільше страждає від потужних бойових дій", - йдеться у заяві генсека, яку зачитав його прес-секретар.

Глава ООН знову заявив про підтримку зусиль ОБСЄ, Тристоронньої контактної групи і нормандської четвірки з пошуку взаємоприйнятного рішення. Гутерріш закликав всі зацікавлені сторони працювати в цьому напрямку.

Нагадаємо, в штабу АТО заявили, що протягом минулої доби незаконні збройні формування (НЗФ) продовжили поодинокі обстріли позицій сил АТО. Так, за минулу добу російсько-окупаційні угруповання 19 разів обстрілювали українські позиції.