ua en ru

Рада Європи ухвалила Стратегію з гендерної рівності на 2018-2023 роки

Рада Європи ухвалила Стратегію з гендерної рівності на 2018-2023 роки Фото: Рада Європи (coe.int)

Старт реалізації нової стратегії буде дано 3-4 травня

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив нову Стратегію з гендерної рівності на 2018-2023 роки. Про це повідомляє прес-служба РЄ на своєму офіційному сайті.

Зазначено, що в новій стратегії підтверджується прихильність Організації вирішувати поточні та виникаючі проблеми й усувати перешкоди на шляху до досягнення істотної і повної гендерної рівності як у державах-членах, так і всередині Організації.

"Основний акцент буде зроблено на шести стратегічних напрямках: запобігання і боротьба з гендерними стереотипами та сексизмом; запобігання та боротьба з насильством щодо жінок та насильством у сім'ї; забезпечення рівного доступу жінок до правосуддя; забезпечення збалансованої участі жінок і чоловіків в ухваленні політичних і громадських рішень; захист прав жінок і дівчаток-мігрантів / біженців / прохачів притулку та забезпечення врахування гендерного аспекту в будь-якій стратегії і заходах", - йдеться в повідомленні.

Очікується, що старт реалізації стратегії буде дано на конференції "На шляху до гендерної рівності", яка буде організована датським головуванням у Комітеті міністрів у Копенгагені 3-4 травня 2018 року.

Нагадаємо, напередодні 8 березня мережа популярних ресторанів McDonald's вперше в історії змінила логотип. На честь Міжнародного жіночого дня компанія перевернула літеру "M", щоб вийшла "W" (women).