ua en ru

Генсек ООН засудив дії бойовиків, які блокували голосування на виборах Ради

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив дії бойовиків, які блокували голосування на виборах в Верховну Раду України, не давши тим самим громадянам України реалізувати своє конституційне право.

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун засудив дії бойовиків, які блокували голосування на виборах в Верховну Раду України, не давши тим самим громадянам України реалізувати своє конституційне право. Про це йдеться в мовиться в заяві, з якою від імені глави ООН виступив його прес-секретар на брифінгу в Нью-Йорку.

"Генеральний секретар ООН засудив поведінку збройних повстанських груп на сході України, які блокували голосування і, таким чином, позбавили тих, хто хотів проголосувати, можливості реалізувати своє конституційне право - вибрати своїх представників", - йдеться в заяві.

Незважаючи на це, глава ООН "впевнений, що ці вибори внесуть важливий внесок у забезпечення міцного миру в Україні". Пан Гі Мун закликав "всіх, хто має до цього відношення, підтримати просування країни до цієї мети шляхом негайного забезпечення повного здійснення Мінського протоколу та меморандуму".

Пан Гі Мун привітав, що парламентські вибори в Україні пройшли, в цілому, організовано і в спокійній обстановці. За його словами, участь народу України у голосуванні є доказом готовність побудувати в країні більш обнадійливий і демократичне майбутнє.

Нагадаємо, президент Європейського парламенту Мартін Шульц висловив жаль, що вибори у Верховну Раду України не відбулися у Криму та на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу.