ua en ru

Генсек ООН готовий направити в Україну спецпредставника

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун готовий направити в Україну спеціального представника ООН для участі в переговорах між владою та опозицією.

Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй (ООН) Пан Гі Мун (на фото) готовий направити в Україну спеціального представника ООН для участі в переговорах між владою та опозицією. Про це він заявив сьогодні, 27 січня 2014 р., під час телефонної розмови з Президентом України Віктором Януковичем щодо внутрішньополітичної ситуації в країні, передає прес-служба глави держави.

Як зазначає прес-служба, генсек ООН наголосив на важливості мирного врегулювання ситуації. Він закликав усі сторони проявляти максимальну стриманість і знайти шляхи розв'язання кризи через діалог. У зв'язку з цим Пан Гі Мун висловив готовність направити до України спеціального представника ООН для участі в такому діалозі.

У свою чергу Віктор Янукович підкреслив важливість продовження діалогу шляхом переговорів для віднайдення оптимальних шляхів виходу з політичної кризи.

Нагадаємо, раніше у своїй заяві генсек ООН закликав до мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Також, раніше верховний комісар ООН з прав людини Наві Піллей закликала українську владу припинити застосування законів, які прийняла Верховна Рада України 16 січня 2014 р. Піллей закликала всі сторони до стриманості, підкресливши, що право на свободу мирних зібрань є основоположним правом людини.