ua en ru

Генсек ОБСЄ обговорить конфлікт на Донбасі в ході візиту до Москви

Генсек ОБСЄ обговорить конфлікт на Донбасі в ході візиту до Москви Фото: Ламберто Заньєр

Ламберто Заньєр приїде в Москву 24-27 квітня

Генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Ламберто Заньєр в рамках візиту до столиці Російської Федерації обговорить з главою Міністерства закордонних справ РФ Сергієм Лавровим роботу ОБСЄ по сприянню вирішенню конфлікту на Донбасі. Про це повідомили в прес-службі МЗС РФ.

"Уважно стежимо за діяльністю Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. Спільно з Генсекретарем маємо намір розглянути можливі заходи щодо підвищення її ефективності в рамках чинного мандата", - заявили в МЗС.

Згідно з інформацією відомства, Ламберто Заньєр приїде в Москву 24-27 квітня 2017 року, в рамках візиту він візьме участь в Московській конференції з міжнародної безпеки. Переговори з Сергієм Лавровим заплановані на 25 квітня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Генсека ОБСЄ Ламберто Заньера, що з початку перемир'я, з вересня, сепаратисти на Донбасі розширили свою територію. За його словами, такі розширення території на різних ділянках були різними: в деяких областях десятки кілометрів, в інших - менше.