ua en ru

Генсек НАТО звинуватив РФ в "бряцании ядерною зброєю"

Генсек НАТО звинуватив РФ в "бряцании ядерною зброєю" Фото: генсек НАТО Йенс Столтенберг

На думку Столтенберга, така поведінка є "дестабілізуючим і небезпечним"

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив про те, що Москва займається "брязканням ядерною зброєю". Таким чином він відреагував на заяву Президента Росії Володимира Путіна на відкритті форуму "Армія-2015" про поставку 40 міжконтинентальних балістичних ракет на озброєння російської армії в 2015 р., передає Reuters.

"Це брязкання ядерною зброєю, яким займається Росія, абсолютно необґрунтовано", - підкреслив Столтенберг. На його думку, така поведінка є "дестабілізуючим і небезпечним". "Це те, до чого ми апелюємо, і одна з причин, по якій ми підвищуємо боєготовність наших сил", - підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг зазначив, що НАТО прагне до того, щоб бути альянсом, який може забезпечити захист від ворога всім своїм союзникам.

Нагадаємо, сьогодні Президент РФ Володимир Путін розповів про збільшення числа міжконтинентальних балістичних ракет в арсеналі російської армії. "У поточному році склад ядерних сил поповнять понад 40 нових міжконтинентальних балістичних ракет, які будуть здатні долати будь-які, навіть найбільш технічно досконалі системи протиракетної оборони", - вказав Путін.

Як повідомлялося раніше, США мають намір направити в країни Балтії та Східної Європи важке озброєння.