ua en ru

Генсек НАТО назвав країни, війська яких зміцнять східний фланг альянсу

Генсек НАТО назвав країни, війська яких зміцнять східний фланг альянсу Фото: Єнс Столтенберг розповів про плани посилення східного кордону

Йдеться про Сполучені Штати Америки, Великобританію та Німеччину

Генеральний секретар Північноатлантичного Альянсу Єнс Столтенберґ офіційно назвав декілька країн, воїни яких будуть відправлені на схід Європи. Про це він сказав в інтерв’ю для "Польського радіо".

"Ми вирішили, що це буде багатонаціональна присутність НАТО-вських сил. Деякі союзники: Сполучені Штати Америки, Великобританія та Німеччина уже задекларували, що будуть займати чільні місця серед країн, які підсилять ці частини. Але є ще багато деталей, які треба узгодити, перед нами чимало рішень, які слід ухвалити. Ми розмовляємо з нашими планувальниками та військовими експертами й остаточні рішення буде прийнято на саміті у Варшаві", - зазначив Столтенберґ.


Згідно з неофіційними джерелами видання, до Польщі та країн Балтики буде відправлено близько 4 тисячі воїнів НАТО. Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський кілька днів тому в Брюсселі заявив, що надати військову підтримку Польщі обіцяли, зокрема США, Великобританія та Канада.

Нагадаємо, раніше президент Польщі Анджей Дуда підписав поправки до закону про засади дислокації і переміщення військ іноземних держав на території Польщі, чим дозволив введення військ НАТО у мирний час.