ua en ru

Генсек НАТО: дії Росії зменшують ймовірність досягнення мирного вирішення в Україні

Генсек НАТО: дії Росії зменшують ймовірність досягнення мирного вирішення в Україні
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що дії Росії зменшують ймовірність досягнення мирного вирішення в Україні.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг (на фото) заявив, що дії Росії зменшують ймовірність досягнення мирного вирішення в Україні. Про це він сказав в інтерв'ю Delfi.

"Ми бачимо ескалацію війни, бачимо перевезення обладнання з Росії в контрольовані сепаратистами частини України, бачимо рух танків, вантажівок, військових сил, артилерії і просунутих систем ПРО. Це зменшує ймовірність досягнення мирного вирішення. Це причина, по якій ми закликаємо Росію відвести свої сили від України, припинити розпалювати конфлікт, надаючи допомогу сепаратистам, і поважати мінське угоду", - сказав він.

За його словами агресивні дії Росії в Україні стали причиною, по якій НАТО зміцнює нашу колективну оборону.

"Це причина, по якій ми зміцнюємо нашу колективну оборону. Це причина, по якій ми інвестуємо в оборону, за якою здійснюємо план готовності до дій. Це створює для наших збройних сил можливість краще підготуватися до реагування на нову, менш безпечну обстановку біля кордонів НАТО", - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні Столтенберг прибув у Латвію обговорити ситуацію в Україні.