ua en ru

Генпрокурори Колумбії і Меріленда подадуть позов проти Трампа

Генпрокурори Колумбії і Меріленда подадуть позов проти Трампа Фото: Дональд Трамп (скріншот Youtube)

Генпрокурори стверджують, що Трамп "отримував мільйони від іноземних урядів"

Генеральні прокурори федерального округу Колумбія і штату Меріленд анонсували судовий позов проти президента США Дональда Трампа, який повинен надійти до суду сьогодні, 12 червня 2017 року. Про це пише газета The Washington Post.

Так, генпрокурор округу Колумбія Карл Расін і генпрокурор штату Меріленд Брайан Фрош стверджують, що Трамп "отримував мільйони від іноземних урядів" вже після того, як він вступив на посаду президента. За їх словами, це буде перший у своєму роді позов, поданий від імені державних структур, і заснований він буде на тому, що глава США вирішив зберегти право власності на свою компанію, ставши президентом.

"Ми заводимо справу, тому що президент не зробив необхідних кроків для відходу від своїх ділових інтересів", - заявив Расін.

Відзначається, що в разі, якщо федеральний суддя прийме цю справу до провадження, то одним з перших кроків буде вимога надати копії особистих податкових декларацій Трампа, щоб оцінити розміри її зовнішньоторговельних операцій. На думку генпрокурорів, справа, швидше за все, опиниться у Верховному суді, де адвокати американського президента будуть захищати його право залишити відомості про свої доходи закритими.

Расін підкреслив, що конгрес, більшість в якому контролюють республіканці, не сприймає серйозно очевидні, на його думку, конфлікти інтересів Трампа.

Нагадаємо, генпрокурор і міністр юстиції США Джефф Сешнс у вівторок, 13 червня, дасть свідчення перед сенатським комітетом з розвідки, який займається розслідуванням передбачуваного втручання Росії у вибори президента США.