ua en ru

Генпрокуратури України та РФ уклали угоду про співробітництво

Генеральні прокуратури України та Російської Федерації уклали угоду про співробітництво. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури України (ГПУ) за результатами чергового засідання Координаційної ради генпрокурорів (КРГП) держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Положення міжвідомчої угоди передбачають співпрацю щодо взаємного обміну досвідом у сферах прокурорської діяльності, інформацією про законодавство обох держав і практику його застосування, з питань професійної підготовки та підвищення кваліфікації працівників органів прокуратури, а також надають можливість для проведення дослідчих перевірок, розгляду і вирішення заяв та повідомлень фізичних і юридичних осіб обох держав.

Крім того, за результатами засідання ухвалено низку рішень, зокрема, щодо обрання генпрокурора Російської Федерації Юрія Чайки головою КРГП, розробки Програми співробітництва Генпрокуратур держав-учасниць СНД у сфері боротьби з торгівлею людьми на 2011-2013 роки та доопрацювання проекту угоди про порядок пенсійного забезпечення працівників органів та установ прокуратури, членів їх сімей та державного страхування працівників органів та установ прокуратур держав-учасниць СНД.
Напередодні засідання КРГП, 13 вересня 2010 р., в Московській області делегація ГПУ взяла участь у зустрічі керівників підрозділів прокуратур держав-учасниць СНД, до компетенції яких відносяться питання надання правової допомоги у кримінальних справах та видачі правопорушників.
У рамках засідання керівники міжнародно-правових підрозділів досягли згоди щодо вдосконалення порядку зносин, взаємного інформування про розгляд запитів, чинне законодавство та практику його застосування.
Українська делегація передала колегам текст прийнятого 21 травня 2010 року Закону України № 2286-VI "Про внесення змін до Кримінально-процесуального кодексу України щодо видачі особи (екстрадиції)", яким детально врегульовано процедуру видачі правопорушників, порядок підготовки органами досудового слідства і судами, у провадженні яких перебувають кримінальні справи, документів про видачу осіб, що підлягають екстрадиції в Україну, а також встановлено порядок проведення екстрадиційної перевірки та прийняття рішень за запитами компетентних органів інших держав.