ua en ru

У Генпрокуратурі заявили, що у СБУ та МВС немає інформації про загрозу життю Януковича в Україні

У Генпрокуратурі заявили, що у СБУ та МВС немає інформації про загрозу життю Януковича в Україні Фото: Віктор Янукович

Адвокати Януковича заявляли, що він не може з'явитися на допит в Україну з-за побоювання за своє життя

У Служби безпеки України (СБУ) і Міністерства внутрішніх справ (МВС) немає інформації про загрозу життю екс-Президента України Віктора Януковича в Україні. Про це повідомив журналістам начальник управління спеціальних розслідувань головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Горбатюка, в зв'язку з заявами адвоката Януковича, про те, що його підзахисний не може з'явитися на слідчі дії в Україну з-за побоювання за своє життя, ГПУ направила доручення СБУ і МВС перевірити відповідну інформацію.

"Ці органи дали відповідь, що не володіють такими даними, які б свідчили про загрозу її життю", - заявив Горбатюк.

Він зазначив, що представники захисту Януковича пов'язують потенційну загрозу життя свого підзахисного виключно з випадком, який стався ще 21-22 лютого 2014 р., коли він покидав Київ.

"Як би там відбувалися якісь переслідування, і ніби в нього хтось стріляв. Призводять тільки ці факти подій лютого 2014 р. Але тепер жодних фактів, які б свідчили про загрозу життю Віктору Януковичу на території України, у нас немає", - додав Горбатюк.

Нагадаємо, в Генеральну прокуратуру України (ГПУ) на допит замість екс-президента України Віктора Януковича з'явився його адвокат Віталій Сердюк.