ua en ru

Генпрокуратура взяла під варту екс-тимчасового адміністратора "Родовід банку"

Генеральною прокуратурою України 6 вересня 2011 р. затверджено обвинувальний висновок і направлено до суду кримінальну справу за обвинуваченням колишнього тимчасового адміністратора "Родовід банку" Сергія Щербіни. Щодо нього застосовано запобіжний захід - взяття під варту, повідомляє прес-служба Генпрокуратури.
Нагадаємо, раніше досудовим слідством, проведеним головним слідчим управлінням Служби безпеки України, установлено, що упродовж 2008-2009 рр. Щербіна та директор одного з підприємств, підробивши документи про оренду майна та виконання ремонту орендованого приміщення, заволоділи коштами на суму понад 44,8 млн грн.
СБУ також стверджує, що тимчасовий адміністратор Щербіна, перевищивши свої службові повноваження, без погодження та дозволу Національного банку України (НБУ) також уклав з адвокатським об'єднанням угоду про надання правових послуг, чим банку було завдано матеріальної шкоди на суму 301,6 млн грн.
У ході досудового слідства накладено арешт на будинок, який був предметом злочину, а також на квартири та майно обвинувачених.